Vi litar på ull

Från början har Top Knit specialiserat sig på tillverkning av stickade yllevaror

Vi litar på ull eftersom den har så många goda egenskaper. Den kallas ju för världens åttonde under. Mjukheten och elasticiteten i ullen är den som ger stickade varan den speciella känslan och naturen.

Grunden för de högklassiga stickade yllevaror läggs redan när man väljer ut råull. Sedan fortsätter man genom spinning, färgning, stickning och efterberedning ända till att man syr slutprodukten.

I tillverkningen använder vi flera olika ullkvaliteer, tunn merinoull, lambswool och tjocka kamullgarn. Garnproducenterna är uppskattade italienska och österrikiska spinnerier som vi har samarbetat med i decennier. Goda och pålitliga relationer med garnproducenterna skapar grunden för tillverkning av lyckade stickvaror.

Ta rätt hand om stickade varor

Ull är så pass värdefull råvara att vi tar hänsyn till klassiska kännetecknen när vi planerar vår kollektion. Då kan man använda stickade varan under en lång tid. När man följer efter skötsel instruktionerna håller stickade varan länge i bruk.

I vår kollektion har vi många stickade varor som tål maskintvätt. Temperaturen är 40º C, tvätta med fintvättmedel. Andra stickade varor tvättas med hand i handvarmt vatten. Strykning genom en fuktig duk.

En stickad yllevara blir ren med vädring, speciellt när det är fuktigt väder. Regelbunden vädring minskar behovet av tvättning. Stickade yllevaror tvättas ofta i onödan, det räcker med 1-2 gånger om året beroende på användningen.